Gastvrij De Vleut:

Gastvrij De Vleut:

Gastvrij De Vleut is een initiatief van een aantal ondernemers uit "De Vleut". De Vleut is een buurtschap binnen de Brabantse gemeente Best en is een poort naar "Het Groene Woud".

De groep ondernemers wil u graag mee laten genieten van het mooie gebied waarin zij mogen wonen en werken. Het gebied "De Vleut" leent zich uitstekend voor recreatie. Door samen activiteiten te organiseren wil de groep ondernemers zich inzetten om de recreatie in dit gebied te stimuleren.

Het gebied "De Vleut" bestaat van zuid naar noord uit flinke bossen met vele paden, weilanden, weidse bewoning met prachtige boerderijen en huizen. Ten noorden van de Sint-Oedenrodeseweg/Broekdijk ligt een vrijwel ongerepte natuurgebied, dat deel uit maakt van "Het Groene Woud".

In "De Vleut" vindt u een aantal horeca- en recreatieondernemingen en is dierenpark Best Zoo gevestigd.

Initiatieven:

In 2015 heeft Gastvrij De Vleut twee wandelroutes uitgezet. Deze route leidt u door het gebied met mooie landschappen, bossen en straten. In het gebied herinneren de vele populieren aan de klompenindustrie. De populieren werden voornamelijk gebruikt voor de productie van Klompen. Vandaar dat klompen de richting van de wandelroute aangeven en de wandelroute de naam Klompenroute heeft meegekregen. Langs de route werden (tijdelijke) informatieborden geplaatst. Deze borden vertellen meer over de natuur, landschappen en de plaatselijke historie van de klomp.

In 2016 zijn de informatieborden vervangen door de permanente borden. Ook werden er langs de route verschillende rustbanken geplaatst.


Deelnemers Gastvrij De Vleut:

Gastvrij de Vleut bestaat uit een aantal ondernemers die actief zijn in gebied "De Vleut":


Klik op het logo / de foto voor meer informatie:


De Heidevlinder


De Vleutse Hoeve


Hondentrimsalon Best


Best Zoo


Campus Westerwind


Pannekoekenhuis De Klomp


Beursbox


Zeepgieterij Zeeptopper


Best Bouwmaterialen


Toon VertierTuin Meulenwiel


De Nieuwe Heide


Beauty by Leandra


Heerlijck De Eetspecialist


Lex Antal Art & Design


Out of Area


Best Bijzonder